Batı Trakya’da odun satışları azaldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da odun satışları azaldı

Batı Trakyalı odun satıcıları, son dönemde özellikle Doğu Makedonya-Trakyalı Yunan vatandaşlarının Bulgaristan’dan odun aldığı yönündeki haberleri yalanlıyor.

İskeçeli odun tüccarı Nikos Çelekidis, vatandaşların gidip Bulgaristan’dan odun alma durumunun 10 yıl önce gerçekleştiğini, günümüzde böyle bir durum olmadığını kaydediyor.

Bulgaristan’ın da doğalgaz kıtlığı nedeniyle odun fiyatlarını pahalılandırdığını ve zaten gidip oradan odun almanın Batı Trakyalı vatandaşlara kurtarmadığını kaydeden odun tüccarı, 10 yıl önce bu tür vakalarla karşılaşıldığını ancak bugün bunun geçersiz olduğunu vurguluyor.

Çelekidis, odun tüccarlarının Bulgaristan’dan odun ithal ettiğini ancak bunun da çok az miktarda olduğunu, Bulgar devletinin diğer ülkelere satış konusunda sınır koyduğunu ekliyor.

Öte yandan dağdan kaçak odun kesilerek şehre getirildiğini belirten odun tüccarı şunları söyledi:

‘Kaçak ağaç keserek dağdan odun indirildiği dikkatimizi çekti. Her gün, küçük arabalar dağdan aşağı iniyor, yasadışı odun taşıyor. Üstelik bunlar devletin yaşlılara verdiği odunlar. Ne zaman biri dağlık bölgeye çıksa bu durumu görecektir. Özellikle sabah saatlerinde odun yüklü tarım araçlarıyla dağdan iniyorlar. Ve bunlar, bireysel ihtiyaçlar için verilen ve bazılarının sömürüp sattığı veya yasadışı ağaç kesiminden elde edilen ağaçlardır. Kontroller gerekli.’

Odun satışlarının durgun olduğunu söyleyen Çelekidis, geçtiğimiz yıla kıyasla bu yıl yüzde 80-90 daha az satış yapıldığını ekliyor.

Bu durgunluğun fiyatların yüksek olmasından kaynaklandığını belirten odun tüccarı, odunun tonunun 270 evroya ulaştığını ekliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...