Ehliyet için direksiyon sınavraları kamera ile kaydedilecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ehliyet için direksiyon sınavraları kamera ile kaydedilecek

Yunanistan’da ehliyet sınavlarının kameralı olarak yapılmasına imkan veren yeni sistemle yaklaşık 4 yıl aradan sonra ikinci kez rüşvet ve suç frenleniyor.

Sınav sisteminde reform yapma girişimleri geçmişte de yapılmıştı, ancak bu, hem eğitmenler hem de sınav görevlileri tarafından aylarca tepkilere yol açmıştı.

Bu durum, sınavların gerçekleştirilme sürecini engellemiş ve o sırada sınavlara girmek için bekleyen en az 150 bin sürücü adayının birikmesine yol açmıştı.

1e Ekim Perşembe günü, 359.600 evro (FPA dahil) bütçeli ‘Ehliyet için sürücülerin şeffaf kontrolü için entegre bir platformun geliştirilmesi’ projesinin programlama sözleşmesinin imzalanması, İçişleri Bakanlığı ile EKETA’nın Altyapı ve Ulaştırma ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Enstitüsü arasında onaylandı.

Sözleşme, adayların artık kameralarla inceleneceği sistemin uygulanmasına ilişkin olmakla birlikte, sistemin geliştirilmesinden sonra, sınav görevlilerinin eğitimi gerçekleşecek ve bunun sonucunda proje gelecek yıldan itibaren uygulanacak.

Geçmişteki benzer çabalara kıyasla şimdikinin farkının, bu düzenlemelerin mevzuatı çıkmadan önce Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun rızasının alınmış olması olduğu aktarılıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...