Filopulos: Her yıl 15 bin kişi odun yüzünden hayatını kaybediyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Filopulos: Her yıl 15 bin kişi odun yüzünden hayatını kaybediyor

Yunanistan Kanser Karşıtı Şirketi’nin Başkanı Evangelos Filopulos odun yakıtı üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Şöminelerden yayılan mikro partiküllerin her yıl Avrupa’da 450 bin ve Yunanistan’da en az 15 bin erken ölüme neden olduğuna dikkat çeken Filopulos, ‘Durum tehlikeli bir şekilde kötüye gidiyor. Biz Kanserle Mücadele Derneği olarak vatandaşları çok dikkatli olmaları konusunda uyarmalıyız’ dedi ve şunları ekledi:

‘Giderek daha fazla yurttaşımızın kışın ısınma seçeneği olarak yakacak oduna yöneldiğini ve bu seçeneğin enerji krizi nedeniyle birçok insan için zorunlu olduğunu biliyoruz, ancak yine de sağlık için tehlikeli bir seçenek. Aç kalmamak, susuz kalmamak ve üşümemek elbette bir insan hakkıdır ama öte yandan da hepimizin bir yükümlülüğü dünyanın ölmemesi. Bu nedenle tarihi, bütünlüğü ve bağımsızlığı olan bir örgütün temsilcileri olarak odun yakmanın tehlikesini vurgulamalıyız.’

Filopulos, ‘Avrupa’da her yıl 450.000 kişi soba, şömine vb. yerlerdeki fosil yakıtlardan dolayı ölüyor. Odun dumanı akciğerlere ve kalbe zarar veren ve kansere neden olan kimyasallar içeriyor. Tüm bu veriler, Dünya Sağlık Örgütü’nün araştırma ve bulgularından elde edilmektedir. Yanan odundan çıkan parçacıklar akciğerden geçme yeteneğine sahiptir ve kan dolaşımı yoluyla her yere girebilirler” dedi.

Yunan Kanserle Mücadele Şirketi’nin odun yakmanın sadece sağlığa değil, çevreye de verdiği sorunları defalarca vurguladığını hatırlatırız. Aslında geçmişte özellikle büyük şehir merkezlerinde vatandaşların evlerinde şöminelerin tamamen kaldırılmasının iyi olacağı görüşünü dile getirilmişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...