Yakın gelecekte araba plakaları da dijital olacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yakın gelecekte araba plakaları da dijital olacak

Geleneksel plakaların dijital ‘plakalar’ ile değiştirilmesine ‘yeşil ışık’ Kaliforniya tarafından verilmiş ve bu girişimi Avrupa’da da yaygınlaşmasının önünü açmıştır.

California’nın ulaşım sektörü, artık tüm araç sahiplerinin geleneksel plakayı dijital biçimde gösteren tabletlerle değiştirmesine olanak tanıyan yeni bir dijital çağa giriyor.

Kaliforniya’da ‘elektronik plaka’ kullanımına yönelik ilk adımın 2013 yılında atıldığı, 2018 yılında ise sınırlı sayıda araçta kullanımına izin verildiği belirtiliyor.

Özellikle bugüne kadar dijital plaka kullanan araç sayısı, dolaşımdaki tüm araçların yalnızca yüzde 0,5’i (yaklaşık 175.000 araç) ile sınırlı.

Ancak son zamanlarda, Kaliforniya’da kayıtlı tahmini 40 milyon aracın tümünde dijital plakaların kullanılmasına izin verecek bir yasa tasarısı kabul edildi.

‘Rplate’ adı altında, yeni nesil plakalar dijital bir ‘plaka’dan çok daha fazlası. Reviver’ın bildirdiği gibi, geleneksel plakaların yerini alan yeni ürünler, araç sahiplerine sundukları olasılıkları genişletiyor.

Özellikle, akıllı telefondaki ilgili bir uygulama aracılığıyla, araç sahipleri – diğer şeylerin yanı sıra – aracın konumu, şasi numarası (VIN) ve ayrıca aracın korunmasıyla ilgili hizmetler hakkında faydalı bilgilere erişebilir, örneğin aracı çalıntı olarak bildirme yeteneği gibi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...