Marketlerdeki zamsız 50 ürünü nasıl ayıracağız? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Marketlerdeki zamsız 50 ürünü nasıl ayıracağız?

Kalkınma ve Yatırımlar Bakan Yardımcısı Nikos Papathanasis, 50 üründen oluşan ‘ev hanımı sepeti’ne dair açıklamada bulundu.

Bakan Yardımcısı, sepete girecek 50 ürün hakkındaki öğeleri bakanlığın belirlemesine olanak sağlayacak bir mevzuat düzenlemesi yapılacağını ve bu kapsamda haftaiçi mecliste oylanacağını bildirdi.

50 ürünün fiyatları günlük olarak süpermarketlerde yayınlanırken, tüketici de ‘e-katanalotis’ uygulaması ile bilgilendirilebilecek.

Papathanasis, ‘Tedbir, zincir olan ve 70 milyon evronun üzerinde ciroya sahip süpermarketler için geçerli olacak. Şimdiye kadar binlerce mağazası olan 15’ten fazla süpermarket zinciri var’ dedi.

Hafta içinde sektör temsilcileriyle bir toplantı yapılacağını da hatırlatan Papathanasis, sepetteki ürünlerin net bir şekilde görülüp görülemeyeceği konusunda ise, özel işaretleme olacağını söyledi.

Bakan Yardımcısı, ‘İlk andan itibaren herkesin fiyatları her gün görebileceği ‘e-katanalotis’ uygulamasıyla tüketicileri korumaya çalıştık. İkincisi, kâr oranının korunması ve tavan fiyat. Kirli kâr olmaması için binlerce kontrol yaptık ve bu kontroller devam edecek’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...