Πλημμύρισε η Θεσσαλονίκη γυμνούς ποδηλάτες - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Πλημμύρισε η Θεσσαλονίκη γυμνούς ποδηλάτες

Πλημμύρισε η Θεσσαλονίκη γυμνούς ποδηλάτες

Με τη συμμετοχή πλήθους ποδηλατών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ημίγυμνοι ή ντυμένοι, ξεκίνησε στις 7.00 μμ με αφετηρία το Πάρκο της ΧΑΝΘ και κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου η 10η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία.

Πρόκειται για μία δράση που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 70 πόλεις 20 χωρών του κόσμου, ενώ στην Ελλάδα διοργανώνεται εδώ και 10 χρόνια μόνο στη Θεσσαλονίκη και πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις και δρώμενα.

{gallery}stories/2017-haberler/2017-06-1/ciplak{/gallery}

Παρά τις εκτιμήσεις των διοργανωτών ότι λόγω καλοκαιρίας θα συμμετάσχουν 2.000 ποδηλάτες, η συμμετοχή ήταν σαφώς μικρότερη. Πριν από την έναρξη της Γυμνής Ποδηλατοδρομίας πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις με δρώμενα, ακροβατικά, μουσική και ξυλοπόδαρους ενώ το πρόγραμμα της λήξης περιλαμβάνει συναυλίες με μουσική της Κάτω Ιταλίας, αφρικάνικα κρουστά και ροκ εν ρολ.

«Στόχος της Γυμνής Ποδηλατοδρομίας είναι να στείλει με έναν ειρηνικό τρόπο μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και για την απενοχοποίηση του γυμνού φυσικού ανθρώπινου σώματος και την απαλλαγή από τα πρότυπα που καλλιεργεί η βιομηχανία των ΜΜΕ, του κινηματογράφου, της μόδας και του σεξ», ανέφερε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συντονιστής της Κώστας Τερζόπουλος.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.