Florina’nın dağlık bölgesinde kış aylarında ısınmanın maliyeti 4 bin evro - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Florina’nın dağlık bölgesinde kış aylarında ısınmanın maliyeti 4 bin evro

Görsel arşivden kullanılmıştır.

Yunanistan’da havaların soğumaya başlaması ile birlikte, özellikle Batı Makedonya ve Batı Trakya’da dağlık bölgelerde sobalar yanmaya başladı.

Florina’nın Kelli köyünde geceleri sıcaklık düşük ve köy sakinleri ısınmak için odun sobalarını çoktan yakmış durumda ve yakacak odun için ödemek zorunda oldukları para nedeniyle kaygılı.

Voria.gr’a konuşan köy muhtarı Athanasios Taskas, şimdiden iki ton odun yaktklarını, ancak kışın henüz başlamadığını ve özellikle Florina bölgesinde aylarca sürdüğünü kaydediyor.

‘Beş kişilik bir aile -iki ebeveyn ve üç çocuk- bütün kış için 22 ton oduna ihtiyaç duyuyuor. Bugün bir tonu 173 evroya aldığımızı hesaplayın’ diyen Muhtar, önceki gün 1200 avro ödeyerek yedi ton odun aldığını da sözlerine ekledi.

Köylüler yıllardır evlerini ısıtmak için odun sobası kullandığından, her ailenin sadece ısınmak için yaklaşık 4.000 evroya ihtiyacı olacağı belirtiliyor.

Bölge sakinlerine ısınmak için ağaç kesme izninin verildiği, ancak bölgedeki ormanlar için tehlike arz ettiğini belirten Taskas, ‘Orman dairesi gidip hangi ağaçların kesilebileceğini işaretleyemiyor ve doğamıza yapılabilecek zararların ne boyutta olacağını anlıyorsunuz’ diye ekliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...