Yunanistan'da iki göçmen teknesi battı: Onlarca ölü var - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da iki göçmen teknesi battı: Onlarca ölü var

Yunanistan Sahil Güvenlik birimi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kithira ve Lesvos adaları açıklarında iki göçmen teknesi battı. Her iki teknede de onlarca göçmen can verdi.

Midilli’nin doğusundaki deniz bölgesinde hayatını kaybedenlerin trajik bilançosu artıyor. İlk bilgilere göre içinde yaklaşık 40 göçmenin bulunduğu bir teknenin batmasıyla şimdiye kadar en az 16 genç Afrikalı kadın can verdi. Ölü sayısının daha yüksek olabileceğine dair korkular var.

Öte yandan kurtarılan Afrika kökenli dokuz genç kadının tamamı, Midilli Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı..

Bu sırada ölen kadınların cenazeleri morga götürülürken, Sahil Güvenlik, Yunan Polisi, İtfaiye ve Ordu, Hava Kuvvetleri’ne ait Süper Puma helikopteri yardımıyla bölgede kurtarma operasyonlarına devam ediyor. Batan teknede 40 kişinin bulunduğu ve en az 15 kayıp kişinin kayıp olduğu belirtiliyor.

Yunan sahil güvenlik ekipleri teknenin dün gece geç saatlerde Ayvalı yakınlarındaki bir bölgeden yola çıktıklarını düşünüyor. Dünden bu yana Midilli ve civar bölge denizinde 7 ve 8 sekiz bofor şiddetinde rüzgar etkisini göstermeye devam ediyor.

Kythira’da göçmenlerin olduğu yelkenli tekne kayalara çarptı

Öte yandan, Kythira’da yakınında kayalıklara çarparak parçalanan göçmen teknesinden kaybolanları bulmak amacıyla Diakofti limanı yakınlarındaki deniz bölgesinde büyük bir arama kurtarma operasyonu sürdürülüyor.

Yelkenli teknenin adanın doğusundaki Diakofti köyü limanı açıklarında kayalara çarpması sonucu batması sonucu şimdiye kadar en az 80 göçmen kurtarılırken, en az beş kişi can verdi. Önümüzdeki saatlerde bu sayının artacağına dair korkular var.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...