Yunanistan Eski Savunma Bakanı: Türkiye’yle savaş çıkması halinde tek başımıza bırakılacağız - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Eski Savunma Bakanı: Türkiye’yle savaş çıkması halinde tek başımıza bırakılacağız

Yunanistan ile Türkiye arasında askeri bir çatışma olasılığı Genelkurmay Onursal Başkanı ve eski Milli Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis tarafından bir kez daha dile getirildi.

Sayın Apostolakis, diğerlerinin yanı sıra, Türkiye ile bir ihtilaf halinde Yunanistan’ın tıpku Ukrayna gibi yalnız kalacağını söyledi.

Bir radyo kanalına konuşan Apostolakis ‘Yalnız bırakılacağımızı sadece düşünmüyorum, söylüyorum da. Ukrayna’da olanlara bakın. Herkes onları destekliyor. Kim savaşıyor, kim tüm bu savaşın kötülüğünü yaşıyor? Bu yüzden bize yardım edecek olan bu mantığa gitmemeliyiz, kimse bize yardım etmeyecek. Hadi bizi desteklediler, arkamızı sıvazladıler ve bize haklısın dediler ve bize bazı silah sistemleri gönderdiler. Biz 100 yıl geriye gideceğiz, ülke olarak yıkılacağız. Mesele oraya varmamak ve oraya varmamak için bizi ve müttefiklerimizi destekleyen tüm bu güçlerin müdahalelerinde daha etkili olması gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

Olası bir savaşın ne kadar süreceği sorulduğunda, ise eski Milli Savunma Bakanı ‘Gerçekleşme olasılığını çok az gördüğüm senaryolarda tahmin yapmak istemiyorum, ancak savaşların ne kadar süreceği tahmin edilemez çünkü birçok parametre oluşur, baştan hesaplanamaz’ dedi.

Apostolakis ‘İlkin, devletler bir savaşa ne kadar dayanabilir, Rusya’nın silahlı kuvvetlerinin tamamını tükettiğini görüyorsunuz, o halde savunma konusunda bağımlı devletler olan biz ve Türkiye’nin bulunduğumuz seviyeyi düşünün. Ne kadar dayanabilsek de yıkım çok büyük olacak. Savaşlarda kazanan ve kaybeden olduğunu düşünmüyorum, zarar her iki tarafta da eşit’ diye ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...