Yunanistan ile Bulgaristan'ı bağlayan IGB doğalgaz boru hattı hizmete girdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ile Bulgaristan’ı bağlayan IGB doğalgaz boru hattı hizmete girdi

Yunanistan ile Bulgaristan arasında inşa edilen ve yılda 3 milyar metreküp Azeri doğalgazının aktarımını sağlayacak IGB ara bağlantı hattı, törenle hizmete girdi.

Temeli 13 yıl önce atılan 182 kilometre uzunluğundaki boru hattı bağlantısının inşaatı, Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açması ve Bulgaristan’a doğal gaz aktarımını kesmesinden sonra Avrupa Birliği’nin (AB) sağladığı 250 milyon evro tutarındaki finansman sayesinde kısa sürede tamamlandı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, somut inşaatı 10 yılı aşkın süren projenin, Bulgar ile Yunan hükümetlerinin çabaları ve AB’nin sağladığı finansmanı ile nihayet hayata geçirildiğini söyledi.

“Bu proje Bulgaristan ve Güneydoğu Avrupa için yeni bir çağın başlangıcı olarak Avrupa için Rus gazının bağımlılığından kurtuluş olacak.” diyen von der Leyen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bulgaristan, daha önce doğal gaz ihtiyaçlarının yüzde 80’ini Rusya’dan karşılıyordu. Rusya, Ukrayna’ya savaş açarken Avrupa’ya da bir enerji savaşı açtı. Bu proje sayesinde Bulgaristan tüm ihtiyacını karşılayacak, Avrupa’da kış döneminde yeterli miktarda doğal gaz olacak.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...