Power Pass: Dün 866 bin 181 hak sahibine 31,6 milyon evro elektrik yardım parası verildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Power Pass: Dün 866 bin 181 hak sahibine 31,6 milyon evro elektrik yardım parası verildi

Yunanistan’da enflasyon ve zamlarla mücadele kapsamında hak sahiplerine verilen Elektrik Yardımı’nın (Power Pass) ikinci bölümü 26 Eylül Pazartesi günü itibariyle vatandaşların banka hesaplarına yatmaya başladı. 

Sadece bir gün içerisinde Power Pass yardım programı kapsamında 866 bin 181 hak sahibi vatandaşa toplam 31,6 milyon evro yardım parası verildi.

Söz konusu yardım, 2022 yılının Haziran ayında düzenlenen yurtiçi elektrik faturalarında, elektrik tüketiminin maliyetindeki artışın bir kısmını devletin vatandaşlara destek amacıyla karşılaması amacıyla devlet bütçesinden karşılanıyor.

Maliye Bakanı Hristos Staykoras, destek yardımı ödemelerindeki gecikmenin (Ağustos sonu – Eylül başında ödenecekti) projeyi üstlenen şirketin karşılaştığı teknik sorunlardan kaynaklandığını açıklamıştı.

Maliye, Dijital Yönetim ve Çevre ve Enerji Bakanlıkları tarafından yapılan ortak duyuruya göre, söz konusu Power Pass yardım paraları, verilerin çapraz kontroller yapıldıktan sonra onaylandı. 

Yunanistan’da vatandaşlar kendi oturdukları ilk konutları ve yurt içinde okuyan çocuklarının kiralık konutları için başvuruda bulunarak elektrik faturalarında görülen fahiş zamlara karşı devletten yardım almaya hak kazandılar. Power Pass adıyla dağıtılan yardım çerçevesinde vatandaşların elektrik faturalarında çapraz kontroller yapıldıktan sonra hak sahiplerine belirli oranda karşılıksız para desteği sunuluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...