Batı Trakya: Minare tepesinde iki gün mahsur kalan çoban köpeği kurtarıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya: Minare tepesinde iki gün mahsur kalan çoban köpeği kurtarıldı

Batı Trakya‘da Gümülcine‘ye bağlı Semetli köyü yolunda köye varmazdan evvel geçmişin sahipsizliğinin görüldüğü yıkık bir minare bulunuyor. Minarenin tepesinde iki gün mahsur kalan çoban köpeği nihayet kurtarıldı.

Semetli köyü yolunda yıkık minare dışında, etrafta sadece tarlalar bulunuyor, hiçbir bina yok. İki gün önce, çevredeki ağıllardan bir çoban köpeği, yaklaşık bir yaşında olduğu tahmin edilen küçük bir tilkiyi kovaladı. Çoban köpeğinden kurtulmak isteyen tilki, bölgedeki yıkık minarenin içine girerek merdivenlerden harap durumdaki minarenin tepesine çıktı. Tilkiyi sıkıştıran çoban köpeği de onu takip ederek minarenin tepesine çıktı.

Minarenin tepesinde mahsur kalan talihsiz tilki, çareyi 10 metreden daha yüksek olan minareden boşluğa atlamakta bulsa da yere düşünce aldığı darbe nedeniyle can verdi.

Minarenin tepesine varan çoban köpeği ise boğucu dar, dolambaçlı ve dik merdivenlerden aşağı inemeyince minarenin tepesinde mahsur kaldı.

Ertesi gün, çoban köpeğinin havlamalarını duyan köylüler itfaiyeye haber verdiler. Ancak itfaiye ilgilenmeyince zavallı çoban köpeği aç ve susuz bir gün boyunca orada çaresizce havlamaya devam etti.

İkinci gecesini de minarenin tepesinde susamış ve aç şekilde geçiren çoban köpeğinin imdadına Gümülcine bölgesinin tanınan hayvanseverlerinden Erdal Deco yetişti.

Erdal Deco da itfaiyeyi arayarak durumdan haberdar etse de itfaiye yetkilileri merdivenli araçlarının Gümülcine Sanayi Bölgesi’nde bulunduğunu belirttiler.

Erdal Deco’nun Gümülcine Hayvan Barınağı yetkililerini de aramasının ardından yetkililer harekete geçtiler. Bölgeye intikal eden Gümülcine hayvan barınağı sorumlusu Theofilos Panotas tereddüt etmeden tehlikeli basamakları tırmandı ve çok zor bir çabadan sonra korkmuş köpeği orada aşağı indirmeyi başardı. Köpek aşağı indiğinde bir süre aklı karışsa da sonunda cesaretini topladı ve geldiği anlaşılan ağıla doğru uzaklaştı.

Hayvanseverler mahsur kalan çoban köpeğinin kurtarılması için yoğun çaba gösteren Erdal Deko’ya ve Gümülcine köpek barınağı sorumlusu Theofilos Panotas’a teşekkür ediyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...