Adamidis: Günde 1000 kişinin elektriğinin kesilmesi direktifi veriliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Adamidis: Günde 1000 kişinin elektriğinin kesilmesi direktifi veriliyor

Yunanistan Elektrik Kurumu (DEİ) Çalışanları Konfederasyonu (GENOP) Başkanı Yorgos Adamidis, hükümetin enerji tasarrufu programı hakkındaki kuşkularını dile getirdi.

Adamidis, tüketiciye yapılan her desteğin olumlu olduğunu vurgularken, diğer yandan genel sistemde hükümetin içindençıkamayacağı bir çarpıklık olduğunu, son 12 ayda elektrik desteklerinin 9 milyar avroya ulaştığını belirtti.

GENOP/DEİ Başkanı, tüketiciden geçen ancak nihayetinde elektrik piyasası oyuncularına ulaşan desteklerle çok ileri gidilemeyeceğini vurgularken, ‘İspanya ve Portekiz’in başardığı şey, toptan satış fiyatını doğalgazdan ayırmak, bence bu tek yönlü bir yol’ dedi.

Günlük bazda 1000 ailenin elektriğinin kesilmesi direktifinin verildiğini belirten Adamidis, her ne kadar bu miktarda elektrik kesimine gidilmese de, yine de elektrik kesimlerinin gerçekleştiğini bildirdi.

An itibariyle 220 bin hanenin elektriğinin kesildiği ve yasalar gereği elektrik sağlayıcı şirketlerin daha yüksek maliyetlerle kendilerine elektriği bir süreliğine yeniden bağladığını, ancak bu miktarları da ödeyecek imkanları olmayacağından yeniden kesileceğini kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...