Σταμάτησε η επίγεια καταπολέμηση κουνουπιών - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Σταμάτησε η επίγεια καταπολέμηση κουνουπιών

Σταμάτησε η επίγεια καταπολέμηση κουνουπιών

Απαντήσεις για τις διακοπές που έγιναν στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, έδωσε μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5 fm, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, με αφορμή τα παράπονα που διατύπωσαν πολίτες της περιοχής μας. «Υπάρχει μια σύμβαση της προηγούμενης περιόδου η οποία λήγει τις επόμενες ημέρες.

Είναι η λήξη του προηγούμενου προγράμματος στην οποία βέβαια μπορεί να γίνει και μια σχετική επέκταση –και θα γίνει-. για τους αεροψεκασμούς κυρίως» λέει ο κος Τσαλικίδης και συνεχίζει, εξηγώντας τα γραφειοκρατικά κωλύματα που πρόεκυψαν: «Οι εναέριοι ψεκασμοί συνεχίζονται. Σταμάτησαν οι επίγειοι. Ήταν να γίνει μια προκήρυξη τον Αύγουστο για το νέο πρόγραμμα, για τη νέα σύμβαση, αλλά προέκυψε πρόβλημα γιατί τότε εφαρμόστηκε ο νέος νόμος 4412 ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα. Εμείς δεν μπορέσαμε τον Αύγουστο του 2016 να προκηρύξουμε τη νέα σύμβαση για τα έτη 2017 έως 2019 και ο λόγος ήταν ότι ανακοινώθηκε ο νέος νόμος με εφαρμογή από την ημέρα δημοσίευσης. Η Περιφέρεια μας ήταν από τις πρώτες που εφάρμοσε διετές πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και η δεύτερη που εφάρμοσε το τριετές.

Αντιμετωπίζουμε το κουνούπι κάθε μέρα, προσφάτως έγινε και μια σύσκεψη με ενημέρωση και συντονισμό των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Αυτό θέλω να τονίσω, ότι το κουνούπι δεν είναι αντιμετώπιση ενός φορέα μόνο, είναι αντιμετώπιση όλων μας, όλων των φορέων και των πολιτών», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.