Gümülcine’de son 5 yılda öğrenci evi kiraları yüzde 30 zamlandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de son 5 yılda öğrenci evi kiraları yüzde 30 zamlandı

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) şehrinde okumaya gelen üniversite öğrencilerine kiralanan evlerin fiyatına son 5 yılda yüzde 30 zam geldi.

Öğrenci Konutları Değerleme Gözlemevi Geoaxis Property & Valuation Services, Yunanistan’da öğrencilerin yaşadığı 6 şehirde yaptığı incelemede kira fiyatlarında artış kaydedildiğini belirledi.

Gümülcine’de son 5 yıllık periyotta (2017-2022) öğrenci evi kiralarında yüzde 30 artış olduğunu belirten Gözlemevi, 50 metrekarelik bir daire fiyatının 2017’de 250 evro iken, bugün 325 evro olduğunu vurguladı.

Rapora göre göre, Gümülcine öğrenci evi kiraları için Volos şehrinden biraz daha pahalı, İraklio ve Patra’dan biraz daha ucuz, Selanik ve Atina gibi büyük şehirlerden ise çok daha ucuz.

Onun ötesinde Gümülcine’de evlere yoğun ilgi olduğu, özellikle dayalı-döşeli-mobilyalı evlerin kapış-kapana gittiği belirtilirken, bugüne kadar pek rağbet görmeyen bazı eski veya mobilyasız evlerin dahi yüksek fiyatlara kiralandığı bildiriliyor.

Öte yandan emlakçı Vasilis Argiropulos ise, öğrenciler geldiğinden kiralık ev/daire konusunda ihtiyaç/talep doğduğunu, ancak şehrin bu talebi karşılamakta güçlük çektiğini belirtirken, son 15 yıldır şehirde neredeyse hiçbir yeni bina dikilmediğinin altını çiziyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...