İnceleme Komisyonu karıştı: ND, Miçotakis ve Dimitriadis’i kolluyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İnceleme Komisyonu karıştı: ND, Miçotakis ve Dimitriadis’i kolluyor

Yunanistan’da gazeteci ve siyasilerin yasadışı dinlenmeleri/gözetilmeleri skandalını incelemek için kurulan meclis komisyonunda tartışma büyüdü.

Anamuhalefetteki SYRIZA partisi ile diğer muhalefet partisi PASOK-KINAL, Komisyon’a çağrılmak ve ifade vermek üzere olayla ilgili kişilerden oluşan birer liste sundular.

Listede Başbakan Kiryakos Miçotakis ve 4 önemli bakanı, dinleme skandalı mağduru gazeteci Thanasis Kukakis ve olayı araştıran gazeteciler de yer alıyordu.

ND partisi dinleme skandalı mağduru da olan PASOK-KINAL partisi lideri Nikos Andrulakis ile eski Milli İstihbarat Teşkilatı (EYP) Başkanı Panayotis Kondoleon ve ‘Intellexa’ ve ‘Krike’ şirketlerinin yasal temsilcilerinin komisyona davet edilmesini kabul etti.

Öte yandan ND, eski Başbakan Genel Sekreteri Grigoris Dimitriadis’in davet edilmesini, yine gizlilik bahaneleri arkasına saklanarak reddetti.

Bu gelişmeler, muhalefet koltuklarında bir öfke patlamasına neden olurken SYRIZA, PASOK-KINAL ve MeRA25 milletvekilleri salonu terk ettiler.

ND ise, SYRIZA ve PASOK-KINAL’i telefon dinleme konusunu araçsallaştırmakla suçladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...