Milletvekili Burhan Baran’ın, 'Mustafa Trampa ve Mustafa Kamo' paylaşımı ‘hedef’ oldu: PASOK’tan silinmesini istiyorlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Burhan Baran’ın, ‘Mustafa Trampa ve Mustafa Kamo’ paylaşımı ‘hedef’ oldu: PASOK’tan silinmesini istiyorlar

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) ili PASOK-KINAL Milletvekili Burhan Baran’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım Yunanistan’da gündem oldu.

İskeçe’de gerçekleşecek olan müftü seçimi öncesinde adaylar Mustafa Trampa ve Mustafa Kamo’nun kendisini ziyaret etmesi sonrasında Burhan Baran sosyal medya hesaplarından şu paylaşımı yaptı:

“BTTA Danışma Kurulu vefat eden İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin vefatından sonra İskeçe müftülüğüne aday olarak Mustafa Trampa ve Mustafa Kamu hocalarımızı ve 09.09.2022 Cuma gününü seçim tarihi olarak ilan etmişti.

Bugün İskeçe Müftü vekili Ahmet Hraloğlu, Müftülük adayları Mustafa Trampa, Mustafa Kamu ile birlikte, müftülük çalışanları siyasi büromda ziyaretime geldiler. Kendilerine bu süreçte başarı dileklerimi bildirdim, iki hocamız arasında birinin seçim sonucu itibarıyla tüm azınlığın ve İskeçemizin seçilmiş müftüsü olacağını, İskeçe şehrinin seçilmiş Vekili ve Danışma Kurulunun bir üyesi olarak, seçilecek hocamızın her hâlükârda yanında olacağımı kendilerine beyan edip, ziyaretten dolayı teşekkürlerimi bildirdim.

Azınlık insanının birlik ve beraberliğini bir kez daha göstermesine fırsat olacak olan 09.09.2022 Cuma günü yapılacak olan seçime katılımı toplumumuz için önem arz ettiğinden, tüm halkımızın bu seçime katılmalarını şehrin bir vekili olarak kendilerinden istirham ediyorum. Saygılarımla.”

Paylaşımın ardından ND Milletvekili Tasos Hacivasiliu, kendisine tepki gösterirken, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “PASOK’un Yunan vatandaşı Müslüman milletvekili azınlığı Türk azınlık olarak tanımlıyor ve sahtemüftü seçiminde, yani devletin tanımadığı birine, oy kullanmaya davet ediyor. PASOK tavır almalı: Yunan yasalarına saygı duyuyor mu, duymuyor mu?” ifadelerini kullandı.

Olayın ulusal basına da yansıması ve sosyal medyada gündem olması sonrasında Burhan Baran paylaşımını silerken, yeni bir paylaşım yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“İskeçe Milletvekili olarak, isteğim dışında şahsıma ve her şeyden önce de temsil ettiğim parti grubuna yönelik olumsuz yorumlara sebep olmamdan ve verdiğim rahatsızlıktan dolayı üzüntümü ifade ediyorum.

PASOK milletvekili olarak Parlamento’da alenen desteklediğim son değişiklikten sonra Yunanistan Anayasası’na ve müftülük kurumunu özel olarak düzenleyen Yunan mevzuatına kesinlikle ve kayıtsız şartsız saygı duyduğumu beyan ederim.

Müslüman azınlığın hakları, bireysel ve siyasi haklar konusunda hiçbir istisna veya ayrım olmadan Yunan devleti tarafından tanınıyor.

Bundan böyle, görüşlerim veya niyetlerimin yanlış anlaşılmasını da önlemek için, yukarıdakilerin aksini teşvik edecek hiçbir sürece katılmayacağımı beyan ederim.”

Öte yandan aşırı milliyetçi çevrelerin Baran’ın PASOK’tan silinmesi için baskıları sürüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...