Spiegel dergisi Başbakan Miçotakis’i yalanladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Spiegel dergisi Başbakan Miçotakis’i yalanladı

Ünlü Alman dergisi Spiegel, Batı Trakya’nın Evros ilindeki mülteci kampını ziyaret ederek, akrep sokması sonucu yaşamını yitiren 5 yaşındaki Maria’nın velileleriyle görüştü.

9 Ağustos günü Evros’ta 38 diğer mülteciyle birlikte mahsur kaldığı kaya parçasında akrep sokması sonrasında yaşamını yitiren Maria’nın annesi, ‘Akrep sokması sonrasında ateşi yükseldi ve komaya girdi. Bağışıklık sistemi zayıftı. Yavrunun vücudunu serinletmek için onu nehire soktum’ diyor.

Minik yavrunun isminin Maria olduğu, ailesi ve tüm mültecilerin kendisine öyle seslendiği belirtilen haberde, Yunan insan hakları örgütlerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne sundukları listede de çocuğun adının Maria olarak kayıtlı olduğu vurgulanıyor.

Dergi, Başbakan Miçotakis ve Göç ve Sığınma Bakanı Notis Mitarakis’in çocuğun ismi ve ölümü konusunda ‘olaylar ve açıklamalarda önemli tutarsızlıklar’ olduğunu belirtmelerini de eleştiriyor ve Yargı’ya müdahale etmekle suçluyor.

Hatırlanacağı üzere Miçotakis, ‘alaycı’ bir üslupla çocuğun sığınma alabilme ve kendi çıkarları için Maria olarak vaftiz edildiğini söylemişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...