Dinleme skandalı hakkında Miçotakis'ten açıklama: Haberim yoktu, yanlıştı, asla izin vermezdim - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dinleme skandalı hakkında Miçotakis’ten açıklama: Haberim yoktu, yanlıştı, asla izin vermezdim

Başbakanlık ofisinin ve dolayısıyla da Başbakanın sorumuluğunda olan Yunan İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından siyasilerin ve gazetecilerin gizli şekilde dinlendiği ve izlendiği ortaya çıkan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, siyasi sorumluluğu alma cesareti göstermek yerine ‘Haberim yoktu, yanlıştı, buna asla izin vermezdim.’ ifadelerini kullandı.

Yunanistan’da Yunan İstihbarat Teşkilatının, iktidarda bulunan ND partisinin menfaatleri doğrultusunda çalıştığına dair eleştiriler artarken patlak veren dinleme ve izleme skandalı Başbakan Kiryakos Miçotakis’i zora sokmuş bulunuyor.

İstifa eden Yunan Ulusal İstihbarat Teşkilatı EYP’nin Başkanı Panagiotis Kontoleon’un, PASOK Partisi lideri ve Avrupa Parlamentosu parlamenteri Nikos Androulakis ve CNN Yunanistan’ın ekonomi muhabirlerinden Thanasis Koukakis’in telefonlarının dinlendiği ve izlendiğinin ortaya çıkması gündemdeki yerini koruyor.

İfşaatlar sonrasında zor duruma düşen Başbakan Miçotakis, Başbakanlık Ofisi’nde Genel Sekreter olarak çalıştırdığı yeğeni Grigoris Dimitriadis’i de istifa ettirerek sorumluluğu üzerinden atmaya çalışsa da eleştiri oklarından kurtulamadı.

Gelen tepkiler nedeniyle, urumu ciddi ve affedilemez bir hata olarak nitelendiren Miçotakis ‘Haberim yoktu, yanlıştı, buna asla izin vermezdim’ dedi.

Kamuoyuna 8 Ağustos Pazartesi günü telefon dinleme skandalı hakkında açıklama yapan Miçotakis, PASOK lideri Androulakis’in izlenmesinden haberinin olmadığını yinelerken Yunan İstihbarat Teşkilatı EYP’nin bu eylemin siyasi boyutunu hafife aldığını savundu.

Nikos Andrulakis’in telefonunun takip edilmesinden haberi olmadığını iddia eden Başbakan Miçotakis, PASOK lideri Androulakis’in izlenmesinin yasal olabileceğini ve başsavcının onayını almış olabileceğini, ancak bunun bir hata olduğunu söyledi.

Olaydan haberi olmadığını ve haberi olsa asla izin vermeyeceğini öne süren Miçotakis, EYİ’in izleme ve dinleme konusunda filtrelerin eksikliğini belirtti.

EYP’nin işleyişini iyileştirmek için her türlü teklife açık olacağını ifade een Başbakan istihbarat kurumunu zayıflatmadan şeffaflığın sağlanması için yapmayı planladıkları değişiklikleri duyurdu.

Miçotakis ayrıca, Yunanistan’ın gizlenen ve zayıf bir Ulusal İstihbarat Teşkilatı isteyen birçok düşmanı olduğunu söylerken, “Yunanistan dışındaki bazı karanlık güçler ülkeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik herhangi bir plan yaparlarsa, bilsinler ki Yunanistan’ hem güçlü hem de kurumsal olarak korunmaktadır.” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...