Türk otomobili Togg Yunanistan’da ne zaman satışa sunulacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türk otomobili Togg Yunanistan’da ne zaman satışa sunulacak?

Türkiye’de üretilecek olan ‘EV Togg’ otomobillerinin satışa sunulacağı tarihler açıklandı.

Türk yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu elektrikli otomobillerin üretimine en geç 2023 yılı başında başlanacağı bildirildi.

Gölcük’teki fabrikada yılda 175 bin otomobil üretileceği ve bunların, 2023 yılının ilk yarısında satışa sunulmaya başlanacağı aktarılıyor.

İlk etapta sadece ‘iç piyasa’ya sürülecek olan Togg’ların, Avrupa ve Yunanistan’a ise satışlarının Türkiye’den 18 ay sonra başlayacağı ekleniyor.

Togg otomonilleri, gücünü lityum iyon pillerden almakta olup, tek şarj ile batarya kapasitesine göre 300 km ve 500 km menzile sahip iki farklı güç paketi sunulacaktır. Aracın bataryalarının 30 dakikadan kısa sürede yüzde 80 şarj edilebilmesi planlanmaktadır.

Araçta yer alacak rejeneratif fren sistemi ile yavaşlamalarda motorların dinamo gibi çalışması ve pili tekrar şarj ederek menzili yüzde 20’ye kadar uzatması planlanmakta.

Aracın arkadan itişli 200 HP ve dört tekerden çekişli 400 HP olmak üzere iki farklı motor gücünde üretilmesi planlanmaktadır. Son hızı 180 km/sa olacak aracın 400 HP versiyonunda 0-100 km/sa hızlanması 4,8 saniye, 200 HP versiyonunda ise 7,6 saniyedir.

Aracın 4G/5G internet bağlantısı ile fabrikadan güncellemeleri otomatik olarak alabilmesi, arıza durumunda araca uzaktan müdahale edilebilmesi planlanmaktadır. Aracın 3. seviye otonom sürüş özelliklerine sahip olacağı açıklanmıştır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...