Gümülcine’de dayak yiyen öğrenci: Her gün ağlıyorum, hâlâ rahatsız ediyorlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de dayak yiyen öğrenci: Her gün ağlıyorum, hâlâ rahatsız ediyorlar

Gümülcine’de dayak yiyen öğrenci: Her gün ağlıyorum, hâlâ rahatsız ediyorlar

Gümülcine’de (Komotini) kız üniversite öğrencisine yönelik darp olayı bullying tartışmalarını yeniden gündeme getirirken, Vaggelis Giakumakis vakasını akıllara getirdi.

Yanya’dan olan ve Gümülcine Jimnastik Akademisinde (TEFAA) öğrenim gören Matina Pappa adlı öğrenci, okulun amfisinde folklor dansları provaları sırasında kız sınıf arkadaşları tarafından tekme tokat dövülerek hastanelik edildiği şikayetiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

ANT1 televizyon kanalına konuşan genç öğrenci “Bana boyalı tırnaklarla dans etmemin yasak olduğunu söylediler. Ben de nedenini sordum veya böyle bir yasanın olup olmadığını sordum. Bu konuda bana öğrencilerin değil, hocamızın uyarıda bulunabileceğini söyledim. Diğer kız öğrenciler ise orayı üniversite hocasının değil, kendilerinin yönettiğini ve profesörün de kendilerine yönetme yetkisi verdiğini söylediler” ifadelerini kullandı.

Pappa Star televizyon kanalının ana haber bülteninde yaptığı açıklamalarda ise kız öğrencilerin kendisine “Haydi çek git Yanya’ya, sen mi bize dans etmeyi öğreteceksin k…k, o…pu” dediklerini ifade etti.

Matina Pappa’nın ifadesine göre daha sonra iki kız öğrenci kendisine saldırdı ve bayılana kadar vurmaya başladı. Darp edilen öğrenci ayrıca üniversite profesörlerinden birinin de olayı örtbas etmeye çalıştığını savundu. Kendisini hastanede ziyaret eden profesörün, okulun imajının zedelenmemesi için kendisinden olayı büyütmemesini istediğini ifade etti.

Maria Pappa yaptığı açıklamada ayrıca “Her gün ağlıyorum, her gün kız grupları bir araya geliyor bana karşı gülüyor, tükürüyor, alay ediyor ve küfrediyorlar” ifadelerini kullandı.

Trakya Dimokritos Üniversitesi rektörlüğü ise olayla ilgili olarak idari soruşturma başlatılması için talimat verdi.

İLGİLİ HABERLER

Gümülcine’de dayak yiyen öğrenciyle ilgili soruşturma

Gümülcine’de kız öğrenciye dayak attılar

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et