Ahmet Davutoğlu'dan Ahmet Mete'nin kabrine ziyaret - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ahmet Davutoğlu’dan Ahmet Mete’nin kabrine ziyaret

Ahmet Davutoğlu

Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Batı Trakya‘yı defaatle ziyaret eden Türkiye’nin eski Başbakanı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, İskeçe‘ye gelerek seçilmiş müftü Ahmet Mete’nin mezarını ziyaret etti. Kanser hastalığı bulunan Mete, geçen hafta 57 yaşında vefat emişti.

İskeçe’de Ahmet Mete’nin mezarında Davutoğlu ve beraberindekileri Mete’nin oğlu Mehmet Mete karşıladı ve seçilmiş müftü yardımcısı Ahmet Hraloğlu ve din görevlileri karşıladılar.

Mete’nin mezarında okunan Kur’an ve duanın ardından Davutoğlu, Mete’nin ailesine ve sevenlerine baş sağlığında bulundu. Davutoğlu yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da soydaşlarının yanında olmaya devam edeceğini” söyledi. Davutoğlu’nun mezarlık ziyaretinde İskeçe SYRIZA mebusu Hüseyin Zeybek de hazır bulundu.

Aynı kabristanda bulunan İskeçe eski Müftüsü Mehmet Emin Aga’nın da kabrini ziyaret eden Ahmet Davutoğlu, daha sonra taziye dileklerini iletmek üzere Ahmet Mete’nin ailesininin evine uğradılar.

Ahmet Davutoğlu’na İskeçe ziyareti sırasında eşi Sare Davutoğlu ve Gümülcine eski Başkonsoloslarından, Gelecek Partisi Dış İlişkiler Başkanı emekli Büyükelçi Ümit Yardım eşlik ediyor.

Davutoğlu hazırlanan programı kapsamında İskeçe Seçilmiş Müftülüğü, İskeçe Türk Birliği ve şehirdeki azınlık esnafını ziyaretinin ardından Mustafçova Belediyesi’ne geçecek ve daha önce de Dışişleri Bakanı olarak konuşma yaptığı Şahin köyüne uğrayacak.

İskeçe temaslarının ardından Gümülcine‘ye geçerek Türk Başkonsolosluğu’nu ziyaret edecek olan Davutoğlu Batı Trakya programını Sadık Ahmet’in kabrini ziyaretle tamamlayacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...