Tsipras: Önemli olan kravat takmam değil, fes takmamam! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tsipras: Önemli olan kravat takmam değil, fes takmamam!

Tsipras: Önemli olan kravat takmam değil, fes takmamam!

Başbakan Aleksis Tsipras dün İçişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında 15 Haziran’daki kritik Eurogrup toplantısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin “zirve toplantısı öncesi veya sonrası kravat takıp takmayacağı” yönündeki soruya Yunanistan Başbakanı “Önemli olan toplantıdan fesle ayrılmamam. Ancak fesle toplantıdan başkaları ayrıldı ve ülkenin borçlarına milyarlarca euro borç ilave etti. Biz ise şimdi ülkemizin sorumluluklarını ödeyebilmesi için bir yol, net bir koridor açmaya çalışıyoruz. Sanırım bizim tutumumuz net, taleplerimiz adil ve iyimser olmalıyız” şeklinde yanıt verdi.

Başbakanın bu açıklamaları Eurogrup toplantısında Yunanistan’ın borç konusundaki beklentilerinin düşük olduğu şeklinde yorumlandı.

Aleksis Tsipras borç ile ilgili değerlendirmesinde “Ülkenin borcunun sürdürülebilirliği konusundaki tartışmalar konjonktür meselesi değil, ülkenin geleceğini ilgilendiriyor ve bu konuda birlik gerekiyor, hatta mümkünse ulusal bir çizgi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et