Burhan Baran: Kötü hava koşullarına karşı müdahaleleri yapmanın tam zamanı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Burhan Baran: Kötü hava koşullarına karşı müdahaleleri yapmanın tam zamanı

İskeçe (Xanthi) KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) ili KINAL partisi milletvekili Burhan Baran, yayınladığı açıklama ile ‘Genesis’ kötü hava dalgası sonrasında oluşan duruma tepki gösterdi.

Baran’ın açıklamasının tam metni şöyle:

“Genesis kötü hava koşullarının geride bıraktığı olağanüstü yağış miktarı, binlerce verimli arazilerin sular altında kalmasına sebep olmuştur. Binlerce dölüm arazinin halen sularla kaplı olduğu İliopetra (Göynüklü), Kirnos (Kırköy), Kremasti (Kurthasanlı) ve Kentiti (Gencerli) bölgelerinde büyük sorunlar meydana gelirken, birçok çiftçi kendi imkanlarıyla suları arazilerinden pompa yardımı ile çıkarmaya çalışmaktadırlar. Zarar gören çiftçilerin tazminatları için mevcut zararların kayıda alınmasından ELGA birimi sorumludur.

Yukarıdaki belirtilen sebepten dolayı üreticiler zor durumda kalmışlardır. Bulundukları bu zor durum nedeniyle, ELGA hasar tespiti ile birlikte derhal:

  • Hasar tespitinde gecikme olmaması için yeterli personel ile donatılmalıdır.
  • Zarar gören üreticileri, mahsullerinin uğradığı zarar büyüklüğünde acilen adil bir tazminatta bulunmalıdır.Son zamanlarda çiftçilerin maruz kaldıkları yüksek üretim maliyetlerini ve finansal zorluklarını da göz önünde bulundurursak, ELGA tazminatları aksatmadan en hızlı bir şekilde tamamlamalıdır.

Ancak, kentsel yapılanmada da Genesis kötü hava koşullarının geride bırakmış olduğu izlerin iyi olmadığı aşikardır. Malesef Ksanthi (İskeçe) şehrinde yaşayanların öfkesi haklı olarak büyüktür. Ülkemizin Sivil Koruma birimi konuyla ilgili önceden uyarıda bulunmuş olmasına rağmen, Ksanthi (İskeçe) şehir merkezinin şiddetli yağışlar karşısında bu kadar hazırlıksız olması akıllarda şaşkınlık yaratıyor. Şehrin sakinleri ulaşımda ciddi problemler yaşar iken ayrıca da mülklerinde önemli hasarlar gerçekleşmiştir.

Şehir içerisindeki bitmemiş doğal gaz işlemleri,kötü hava koşulları ile birlikte şehirdeki ulaşımı zorlaştırmıştır.Ksanthi (İskeçe)’nin yetkili Belediye Başkan Yardımcısı ile yaptığım görüşmede, şehrimizin doğal gaz şebekesi kurma projesine Belediye’nin müdahale etme imkanlarını ve almış olduğu tedbirler hakkında bilgi aldım.

Vatandaşlarımız her yıl kötü hava koşullarından muzdariptir. Kötü hava koşullarının kırsal veya kentsel dokudaki yarattığı sorunlar yetkililer tarafından bilinmektedir.

Vatandaşlarımızın can ve mal varlıklarına verilen zararları azaltmak için alınması gereken önlemler devlet tarafından iyi bilinmektedir. Öyleyse gerekli müdahaleleri yapmanın tam zamanıdır!”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...