Alankuyu bir kez daha Yunan Meclisi’nin gündeminde - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Alankuyu bir kez daha Yunan Meclisi’nin gündeminde

Alankuyu dezenfeksiyon

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) şehrinin Alankuyu mahallesi bir kez daha Yunan Parlamentosu’nun gündemindeydi.

Uzun yıllardır yılan hikayesine dönen Alankuyu’nun ‘taşınması’ konusu, Rodop SYRIZA Milletvekili Takis Haritu’nun soru önergesi sonrasında yine meclis gündemine geldi.

Hatırlanacağı üzere, Tuzcuköy (Kikidio) yakınlarında 100 dönemlik arazi Gümülcine Belediyesi’nce, 800 bin evro karşılığında, istimlak edilmiş ve Alankuyu’nun buraya taşınması için ‘Gümülcine Belediyesi’ne bağlı Adrianoupolis bölgesindeki Romanların yeniden yerleşimi için Özel Mekansal Plan’ geçtiğimiz günlerde Belediye yetkililerine ulaşmıştı.

Konuyla ilgili söz alan Haritu, ‘Toplumun çoğunluğunu etkileyen derin bir ekonomik kriz döneminde, Gümülcine’nin eteklerinde yaşayan 1.500 Roman gibi en zayıf kesimlerin bu krizi en dramatik şekilde yaşadığı muhakkaktır. Temel kanalizasyon ve su altyapısı olmayan yapılarda, sağlık sigortasız, yüksek işsizlik ve aşırı yoksulluk koşullarında, nihayet sosyal dışlanma altında yaşamak zorunda kalıyor bu insanlar. Belki de Alankuyu, sosyal olarak bir kara delik olan ve kesinlikle toplumumuzu onurlandırmayan ülkedeki son yerleşim yerlerinden biridir’ dedi.

Bunun üzerine söz alan Çalışma ve Sosyal Refah Bakan Yardımcı Domna Mihailidu, Haritu’ya, sorunun yanlış kişiye yöneltildiğini, yetkilinin İçişleri Bakanı olduğunu söyledi.

İkili arasında bir süre gerginlik yaşanırken, Bakan Yardımcısı, ‘Sayın Haritu, kendi bölgenizdeki seçmenlere karşı şov yapmayı mı amaçlıyorsunuz? 2 yıldır milletvekilisiniz […] burada olmaktan ve hiçbir eylemde bulunmadan şov yapmaktan daha fazlasını yapmalıydınız’ ifadelerini kullandı.

Öte yandan Gümülcine Belediyesi Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dimitris Karastavru ise, Belediye’nin kendi payına düşeni yaptığını, bundan böyle söz konusu taşınma, altyapılar, elektriklendirme gibi işlemler için bir ekonomik paketin gerekli olduğunu vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...