Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’a: Şaka yapmıyorum, adaları silahsızlandırın - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’a: Şaka yapmıyorum, adaları silahsızlandırın

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ege adalarının silahlandırılması konusunda Yunanistan’a mesaj gönderdi.

Atina’yı uyararak ‘Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum’ diyen Erdoğan, ‘Yunanistan’ı gayriaskeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uygun davranmaya davet ediyoruz’ dedi.

Rusya-Ukrayna savaşının, dünyada barışın ve istikrarın pamuk ipliğine bağlı olduğunu gösterdiğini belirten Erdoğan, ‘Böyle kritik bir dönemde, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta ülkemizin haklarına ve çıkarlarına tevessül edilmesinden üzüntü duyuyoruz’ ifadesini kullandı.

Bazı Yunan siyasetçileri ‘gerçeklikten uzak söz ve eylemlerle gündem olmaya çalışmakla’ suçlayan Erdoğan, ‘Doğu Akdeniz’de ülkemiz anakarasına, ülkemize 2 kilometreden daha az, Meis Adası için yetki talep etmesini uluslarası camianın takdirine bırakıyoruz’ diye konuştu.

Türkiye’nin Ege Adaları’ndaki haklarından vazgeçmeyeceğini söyleyen Türk Cumhurbaşkanı, ‘Sayın Miçotakis herhalde adalara turistik çıkarma yapıyor. Bununla bir yere varmak mümkün değil. Türkiye kimsenin hakkını, hukukunu çiğnemez ama kendi hakkını hukukunu da kimseye çiğnetmez. Yunanistan’ı tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda ikaz ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...