Çipras da Türkiye’ye seslendi: Gerilimi tırmandırmak kimseye fayda sağlamıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras da Türkiye’ye seslendi: Gerilimi tırmandırmak kimseye fayda sağlamıyor

SYRIZA Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA partisi lideri Aleksis Çipras, ziyaret ettiği Simi adasından Ankara’ya mesaj gönderdi.

Çipras, ‘Buradan, Ege’nin karşı yakasına bir mesaj göndermek istiyorum. Her şeyden önce, komşularımızın siyasi liderliğine. Gerginlik retoriğinin tırmanması ve uluslararası anlaşmaların sorgulanması yararsızdır ve işi çıkmaza sürüklemektedir. Her halükarda Yunan halkı ve Yunanistan, egemenliğini ve egemenlik haklarını savunacaktır. Ve bunda tüm Yunanlılar birleşecektir’ dedi.

‘Gerilimi tırmandırmak için hiçbir neden yok’ diyen SYRIZA lideri, ‘özellikle Ege’nin her iki tarafının da istikrar ve barışa ihtiyaç duyduğu bir zamanda. Çünkü mali kriz her iki tarafı da etkiliyor’ diye ekledi.

Türkiye’deki muhalefete de seslenen Çipras, ‘İkinci olarak, komşularımızın demokratik siyasi güçlerine seslenmek istiyorum. Her zaman diyaloğu ve barışı destekleyen güçlere. Kendilerine bu çabalarını sürdürmeleri gerektiğini söylemek istiyorum’ ifadelerini kullandı.

SYRIZA lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Gerginliğin tırmanması kimseye fayda sağlamaz. İki halkın ayıraşacağı hiçbir şey yoktur ve Ege’deki tek ve önemli farkımız olan kıta sahanlığı ve MEB ile ilgili herhangi bir anlaşmazlık, kendi içinde uluslararası hukuk temelinde, Lahey Mahkemesi’nde çözülmelidir. Bu yüzden onları bu gerilim ortamında direnmeye, birlikte direnmeye davet ediyorum. Ve ihlallerin tırmanması ve uluslararası hukukun sorgulanması karşısında, çeşitli dostluk, barış ve istikrar eylemlerinin gerçekleşmesini sağlaya çağırıyorum.

Milliyetçilik her ülkede sadece barışı değil, toplumsal bütünleşmeyi ve demokrasiyi de tehlikeye atar. Bu yüzden bugün burada Simi’den bu mesajı göndermek istiyorum. Bir kararlılık mesajı, aynı zamanda iki halk arasında barış ve işbirliği ihtiyacının bir mesajı.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...