Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Misakı Milli ve Ege adaları açıklaması - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Misakı Milli ve Ege adaları açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam Kampı’nda yaptığı konuşmada, Yunanistan ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tarih, medeniyet şuuru olmayanların teslimiyeti çağdaşlık sanarak tutundukları dalın gölgesinin ulu bir çınar değil, çürük bir kabuk olduğu gerçeğini milletimiz milli mücadele ile ispatlamıştır. Bugün de çürük kabuğa sarılanların akıbeti, 1919’da Samsun’da başlayıp 29 Ekim’de Ankara’da yeni devletimizin ilanıyla biten süreçteki mandacı zihniyetin akıbetinden farklı olmayacaktır” dedi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim yolumuz, ‘Ya İstiklal ya ölüm’ yoludur. Bizim yöntemimiz, ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh tüm vatandır’ ilkesidir.

Bizim hayalimiz millet ve devleti ile güçlü, gözü hep geleceğe dönük olan bir Türkiye’nin inşasıdır. En zayıf, en yorgun, en bitkin zamanımızda nasıl bu anlayışla 7 düveli arkasına alanları denize döktüysek bugün de aynı inançla ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracak, 2053 vizyonuna kavuşturacağız.

Türkiye’yi bölgesinin lideri, dünyanın en büyük 10 büyük ekonomisinden biri haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Türkiye’nin bölgesel ve küresel gelişmeler konusunda sergilediği ilkeli tutumun, dışarıda birilerini rahatsız etmesini anlıyoruz.

Bizi asıl düşündüren, içeride aynı tezleri dillendirenlerin kimin nam ve hesabına çalıştığıdır. Halbuki Türkiye’nin 99 yıllık Cumhuriyet tarihi de bizim 20 yıllık iktidarımız da ülkemize verilip tutulmayan sözlerin çetelesini tutmakla geçmiştir.

Misakı milli sınırlarından, Ege’deki adalar, Yunanistan ve Fransa’nın NATO’ya yeniden dönüşünden, Kıbrıs Rum Kesimi’nin Avrupa Birliği üyeliğine kadar, bunun sayısız örneği vardır.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...