Andrulakis koalisyon kapılarını kapattı: Ne ND, ne SYRIZA - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Andrulakis koalisyon kapılarını kapattı: Ne ND, ne SYRIZA

Yunanistan’da PASOK-KINAL partisinin kongresi, 20 Mayıs Cuma akşamı, parti başkanı Nikos Andrulakis’in konuşmasıyla başladı.

Andrulakis, hedeflerinin sosyal demokrat çizginin yerleşmesi, somut önerilerle “ileri adım” ve yeni neslin eksene alınması olduğunu belirtti.

Seçimlerden sonra kiminle koalisyon yapacakları yönündeki tartışmalara da son koyan PASOK-KINAL lideri, ne ND ne de SYRIZA ile koalisyon yapmayacaklarını belirterek, ‘İkisi de gücü paylaşmak istemiyor. PASOK’u istemiyorlar, PASOK’un oylarını istiyorlar. Ama artık demokratik fraksiyonun kan kaybetme dönemi sona erdi’ dedi.

ND karşısında, güvenilebilir iktidar alternatifi olmak istediklerini belirten Andrulakis, ‘SYRIZA-ANEL hükümetinden hiçbir şey anımsatmayacak bir iktidar alternatifi’ ifadelerini kullandı.

Andrulakis’in konuşmasını eski PASOK başkanları Kostas Simitis, Yorgos Papandreu ve Evangelos Venizelos da izlerken, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden son PASOK-KINAL lideri Fofi Gennimata için ise bir sandalye üzerinde beyaz karanfille boş bırakıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...