Miçotakis Beyaz Saray’da: ‘Yunanistan geri döndü’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis Beyaz Saray’da: ‘Yunanistan geri döndü’

Başbakan ve ND Partisi Lideri Kiryakos Miçotakis

ABD’yi ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Beyaz Saray’da yaptığı konuşmasında çok yönlü mesajlar verdi.

‘Ezilen Yunanlılara özgürlüklerini sağlamaları için ilham veren sizin Bağımsızlık mücadelenizdi. Atalarımız sadece özgürlüğü hayal etmediler. Demokrasi için savaştılar’ diyen Miçotakis, ‘Antik Yunanistan’da halktan başlayan, halk için bir hükümet istediler’ dedi.

Miçotakis, ‘Bugün, demokrasiyi savunma görevi her zamankinden daha önemli. Avrupa’da olduğu gibi kabul ettiğimiz, haritaların yeniden çizilemeyeceği konusu, Ukrayna’daki savaş nedeniyle mevcut değil. Bildiğiniz gibi Sayın Başkan, Ukrayna planınızı destekledik. Bunu uluslararası hukukun dünya düzenini korumak için yaptık’ ifadelerini kullandı.

‘Ağaca bakarak ormanı gözden kaçırmamalıyız. Özellikle enerjide bunun bedelini toplumlar ödüyor. Gaz fiyatlarını düşürmek için ABD ve AB olarak birlikte çok şey yapmamız gerekiyor’ diyen Başbakan, ‘Aileleri ve işletmeleri rahatlatmamız gerekiyor. Yunanistan ile ABD arasındaki ilişkilerin zirvede olduğunu söylerken gerçekten bunu kastetmiştim. Yunan parlamentosu iki ülke arasındaki yeni işbirliğini onayladı’ diye ekledi.

‘Dedeağaç (Alexandroupoli) bir enerji merkezi, sıvılaştırılmış gaz için bir geçit. Yunanistan, Orta Doğu’dan ucuz elektrik için bir kapıdır’ ifadelerini kullanan Miçotakis, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Sayın Başkan, Kıbrıs meselesinde neler olduğunu biliyorsunuz. Bütün etkinizi BM’in uluslararası kararlarına uygun olarak, iki devletli bir çözümün kabul edilemez olduğunu açıkça ortaya koyarak tartışmaları sürdürmek için kullanın.’

‘Silahlı Kuvvetlerimize yatırım yapmaya devam edeceğiz. Egemenliğimizin ve toprak bütünlüğümüzün ihlal edilmesini kabul etmeyeceğiz’ diyen Miçotakis, ‘Yunanistan kriz sırasındakiyle karşılaştırılamaz. Ekonomimiz güçlü, IMF’ye borcumuzu iki yıl öncesinden geri ödedik. İstihdam yaratıyoruz, Yunanistan yatırımları ağırlayabilir noktaya geldi. Birçok Amerikan şirketi ilk kez Yunanistan’a yatırım yapıyor. Avantajlı bir coğrafi konuma sahip bir ülke, NATO ve AB üyesi ve istikrarlı bir hükümet görüyorlar. Yunanistan geri döndü ve gelecek önümüzde’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...