Gümülcine DEYAK davayı kazandı: İşçiler 2 milyon evroyu iade ecekler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine DEYAK davayı kazandı: İşçiler 2 milyon evroyu iade ecekler

Yunanistan’da Yargıtay, Gümülcine (Komotini) Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (DEYAK) 55 çalışanının yaklaşık 2 milyon evroluk miktarı DEYAK’a iade etmelerine karar verdi.

55 DEYAK çalışanı, geçtiğimiz yıllarda, memorandum uygulamaları çerçevesinde maaşlarında haksız yere kesintiye gidildiği gerekçesiyle mahkemeye başvurmuşlardı.

2019 yılında Temyiz Mahkemesi kendilerini haklı bulmuş, bunun üzerine çalışanlar da DEYAK’ın kasasındaki paralardan yaklaşık 2 milyon evrosuna el koymuşlardı.

Fakat DEYAK yönetimi davayı Yargıtay’a taşıyınca, Yargıtay söz konusu kesintilerin yasal olduğuna karar kıldı ve 55 işçinin söz konusu miktarı (her biri yaklaşık 40 bin evro) iade etmesi gerektiğine hükmetti.

Dönemin DEYAK Başkanı Dimitris Karastavru, karar sonrasında yaptığı açıklamada, ‘Her ne kadar o dönem hedef gösterilmiş ve şahsi olarak siyasi bedel ödemiş olsam da, yönettiğim DEYAK’ın, tüm şehrin ve vatandaşların çıkarını savundum’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...