Yunanistan Basın Özgürlüğü’nde sonuncu oldu: Avrupa’nın en kötüsü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Basın Özgürlüğü’nde sonuncu oldu: Avrupa’nın en kötüsü

Gazetecilerin Basın Özgürlüğü Endeksi’ne ilişkin yeni raporu, tabanın altında bir puanlama ile ilk kez Yunanistan’ı Avrupa’nın en kötü konumunda gösteriyor.

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün raporuna göre, Yunanistan 180 ülke arasında, 38 sıra gerileyerek, 108’inci sırada yer aldı.

Norveç, Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nin zirvesinde kalırken, Avrupa kıtası önemli eşitsizlikler gösteriyor ve koşullar –gerek iyi gerek kötü anlamda– önemli ölçüde değişti.

Estonya (4.) ve Litvanya (9.) gibi iki eski komünist ülke ilk 10’da yer alırken, Hollanda (28.) artık listende ilk 10 içerisinde değil.

Yunanistan ise (108.), Avrupa ülkeleri arasında son sırada sabit olan Bulgaristan’ı (91.) geride bırakarak Avrupa sonuncusu oldu.

Yunanistan’da basın özgürlüğü anlamında durum siyasi (60,50), hukuki (69,54) ve kültürel bağlamda (65,36) ‘sorunlu’, ekonomik bağlamda (38,13) ‘çok ciddi’ ve güvenlik açısından (44,10) ‘zor’ olarak tanımlanıyor.

Başka bir deyişle, basın özgürlüğü alanındaki beş yeni göstergede tek bir ‘yeşil’ (‘iyi durumda’) veya hatta bir ‘tatmin edici’ bile yok.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...