Yunanistan’da ilk Ukraynalı mülteciler çalışmaya başladılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da ilk Ukraynalı mülteciler çalışmaya başladılar

Görsel arşivden kullanılmıştır

Rusya’nın Ukrayna işgalinin ardından ülkeyi terkeden Ukrayna vatandaşlarından bir kısmı da bilindiği üzere Yunanistan’a sığınmıştı.

Bunlar’dan biri de Kiev’den gelen 27 yaşındaki Christina Divi.

Divi, beyaz önlüğünü giyerek bu yaz tatilini Halkidiki’de geçirecek turistlere taze balık ve Yunan lezzetleri sunan bir restoranda çalışacak.

Ukraynalı mülteci, savaşın başlamasından bir ay sonra Ukrayna’nın başkentini terk ederek küçük kız kardeşiyle birlikte Selanik’e geldi, üçüncü kız kardeşini geride bırakarak.

‘Yunanistan’daki her şeyi seviyorum. Güneş, deniz, insanlar, kültür, yemek’ diyen Divi, ‘Restoranın açılmasını ve çalışmaya başlamayı sabırsızlıkla bekliyorum’ diye ekliyor.

27 yaşındaki Ukraynalı, ethnos’a verdiği demecinde ‘Kiev’e dönmek istemiyorum. Birçok arkadaşım öldü, annem-babam hayatta değil ve çalıştığım dükkan kapandı. Beni orada tutacak hiçbir şeyim yok. Yunanistan’da hayatımı baştan kurmak ve yeni deneyimler kazanmak istiyorum’ diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...