Yeni evli çiftlere konut desteği geliyor: Daha ucuz kira, satın alma opsiyonu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni evli çiftlere konut desteği geliyor: Daha ucuz kira, satın alma opsiyonu

Yunanistan’da hükümet, pahalılık ve özellikle konut fiyatlarındaki artışlar sonrasında zor durumda kalan genç çiftlere destek için harekete geçti.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Proto Thema gazetesinin haberine göre, Başbakan Kiryakos Miçotakis, genç işçilere, özellikle de yeni evli çiftlere konut sağlanması için harekete geçilmesi yönünde direktif verdi.

Başbakan’ın direktifine göre Çalışma Bakanlığı’nın İş ve İşçi Bulma Kurumu (OAED) için ayırdığı ‘Herkes için İş’ programından 1,5 milyar dolarlık bir miktar, yeni işçi evleri kurulmasına ayrılacak.

Bu miktarla OAED kamu gayrımenkullerinin değerlendirilmesi, yeni arsa alıp üzerine bina inşa edilmesi gibi girişimlerle çalışanlar, özellikle de genç çiftler için konut sağlayacak.

Bu çalışanlar için daha ucuz kira anlamına gelirken, öte yandan kira yardımı da bunu izleyecek.

Yine aynı şekilde kiraladıkları konutu satın almak isteyen işçiler ve çiftçilere satın alma opsiyonu da sunulacak ve konut kredisi almaları durumunda kendilerine faiz desteği verilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...