Benzin yardımı için başvurular başlıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin yardımı için başvurular başlıyor

Yunanistan’da hükümetin pahalılıkla mücadele kapsamında aldığı önlemler çerçevesinde verilecek olan benzin yardımı için başvurular haftaiçi başlayacak.

Nisan, Mayıs ve Haziran ayı için verilecek olan yardımdan faydalanmak isteyen, yıllık aile geliri 30 bin evroya kadar olan hak sahipleri, gov.gr platformu üzerinden Taxisnet şifreleriyle başvurularını yapabilecekler.

Yardım, bir kredi kurumu tarafından özel olarak bu amaç için verilen dijital banka kartı veya hak sahibinin kendi bildireceği banka hesabına yatırılacak.

Aylık yardım 60 litre benzin için litre başına 0,22 evro olmakla birlikte, 3 aylık toplam 40 evro (adalardakilere 50 evro) olacak.

Motosikletler için ise bu rakamın 3 aylık 30 evro (adalardakilere 35 evro) olacağı kaydedildi.

Yine aynı şekilde taksicilere Nisan ayında, Mart-Nisan aylarındaki zararı karşılamak üzere 200 evro yardım verileceği ve toplamda 28 bin 600 taksicinin bundan yararlanacağı ekleniyor.

Bir banka kurumu tarafından verilecek ve 31 Temmuz’a kadar geçerli olacak olan dijital banka kartını (pass) tecih edecek olanlara ise, ekstra 5 evro verileceği aktarılıyor.

Son olarak, internet kullanamayan sürücülerin başvurularını vatandaşa hizmet merkezlerinde (KEP) yapabilecekleri eklendi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...