Temel ihtiyaç ürünlerine yüzde 30’a varan zamlar geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Temel ihtiyaç ürünlerine yüzde 30’a varan zamlar geliyor

Yunanistan’da enerji krizinin doğurduğu zamlar furyasına bir yenisinin daha eklenmesi ve Mayıs ayına kadar pekçok temel ihitiyaç ürününde yüzde 30’a varan zamlar gelmesi bekleniyor.

RealMoney’in haberine göre, enerji krizi ve Rusya’nın Ukrayna işgali sonrasında pekçok ürüne zam gelmeye devam edeceği, bazı ürünlerde ise ‘kıtlık’ oluşacağı bildiriliyor.

Özellikle Mayıs ayı ortasına kadar fiyatının artması beklenen ürünler listesinde şunlar yer alıyor: tohum yağları yüzde 9’dan yüzde 30’a kadar, un yüzde 26’ya kadar, hayvan yemleri yüzde 25’e kadar, irmik yüzde 15’e kadar, zeytinyağı yüzde 9’dan yüzde 13’e kadar, peksimet yüzde 11’e kadar, kurabiyeler yüzde 6’dan yüzde 11’e kadar, tost ekmeği yüzde 12’ye kadar, ekmek yüzde 8’e kadar, soğuk etler yüzde 6’ya kadar, kruvasan yüzde 20’ye kadar, kırtasiye malzemeleri yüzde 10’a kadar, reçeller yüzde 10’a kadar, pirinç yüzde 7,5’e kadar, diş macunları yüzde 5’e kadar, sıvı deterjanlar yüzde 9’a kadar, çay yüzde 5’e kadar, peynirler yüzde 1,5 ila yüzde 15’e kadar, süt ve meyve suları yüzde 3’e kadar.

Öte yandan tarım ürünlerinin de tarihsel olarak görülmemiş fiyatlara ulaştığı ve daha da artmaya devam edeceği vurgulanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...