Arnavutluk, Yunan üniversite diplomaları tanımıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Arnavutluk, Yunan üniversite diplomaları tanımıyor

Aralarında Fransa, İngiltere, ABD’nin de bulduğu pekçok ülke Yunan üniversitelerinden verilen diplomaları tanıyorken, komşu Arnavutluk’un bu diplomaları tanımaması yeniden gündeme geldi.

Komşu ülke, Yunan diplomalarını kendi ülkesindeki 3 yıllık eğitim diplomalarıyla eşdeğer sayarken, başka ülkelerdeki üniversitelerden diplomaları ise normal olarak tanıyor.

Yunanistan üniversitelerindeki 4 yıllık eğitimi, komşu ülke, Arnavutluk üniversitelerindeki 3 yıllık eğitimle eşit saydığından, buradan mezun olanların diplomalarının tanınması için 1 yıl da Arnavutluk üniversitelerinde eğitim görmesi gerekiyor.

Yunan ve Arnavutluk üniversiteleri arasında ‘köprü’ oluşturma çabaları sürerken bunu fark eden Yunanistan Eğitim ve Dinişleri Bakanlığı, Eğitim Bakanı Angelos Sirigos öncülüğünde konuyla ilgilenme kararı aldı.

İki ülkenin eğitim bakanlıkları sorunun çözülmesi için girişimlerini başlatmış durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...