Yunanistan'da dördüncü doz tartışmaları başladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da dördüncü doz tartışmaları başladı

Yunanistan’da Omikron 2 varyantı nedeniyle dördüncü doz koronavirüs aşısının genel nüfus için zorunlu olup olmayacağı tartışmaları gündeme geldi.

ABD Johns Hopkins Üniversitesi profesörlerinden Panais Galyaços, Omikron 2 varyantının hakim olduğunu ve aşılı olanların korunduğunu ve yoğun bakım ünitelerine girmediğini belirtirken, yeni mutasyonların aşısızlarda oluşup yayıldığını, olası bir ‘yeni dalga’ halinde dördüncü doz aşıya ihtiyaç duyulabileceğini kaydetti.

Girit Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Profesörü Nikos Canakis de Omikron 2’nin hakim olan varyant olduğuna dikkat çekerken, huzurevleri gibi hassas grupların yaşadığı yapılarda dördüncü dozun zorunlu olmasının incelenmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan Göğüs Hastalıkları Profesörü Theodoros Vasilakopulos ise, üçüncü dozdan 3-4 ay sonra hastalanma riskinin yüzde 40-50 civarında olduğunu, buna rağmen ağır hastalanma riskinin yüzde 15 civarında olduğuna dikkat çekti.

Dördüncü dozun ilk başta 60 yaş üzeri olanlar için, sonrasında ise genel nüfus için zorunlu olacağını belirten Vasilakopulos, Pfizer ve Moderna’nın güçlendirilmiş yeni aşılarıyla dördüncü dozun önümüzdeki ay içerisinde zorunlu hale getirileceğini kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...