Yunanistan’daki hayat kadınlarının %35’i Yunan - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’daki hayat kadınlarının %35’i Yunan

Yunanistan’daki hayat kadınlarının %35’i Yunan

Yunanistan’da yaklaşık 18.000 kadının 10 ile 50 euro arasında değişen fiyattan fuhuş yaptığı kaydediliyor.

“Yunanistan’da seks işçiliği: Gerçekler ve gelecek” adlı etkinliğe katılan İçişleri Bakanı Panos Skurletis seks sektöründe çalışanların yaşadığı sorunları ve karşı karşıya kaldıkları tehlikeleri, ayrıca yasal düzenlemedeki açıkları dinleme fırsatı buldu.

Atina Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen etkinlikte Pantio Üniversitesi Kriminoloji Profesörü Grigoris Lazos’un sunduğu veriler ise oldukça dikkat çekiciydi. “2012, 2013 ve 2014 yıllarında fuhuş Yunanistan’da küçük bir artış kaydetti, 2015’te ise geriledi” diyen profesörün “Her yıl fuhuş yapan kadınlara yaklaşık 11,2 ile 12,1 milyon arası ödeme yapılıyor. Fuhuş için 10 ile 50 euro arası para ödeniyor. Afrika’dan gelen ve 5 euro karşılığında fuhuş yapan kadınlar da var. Yaklaşık 18.000 kadının fahişelik yaptığı tahmin ediliyor. Bunlardan %35-40 civarındakiler Yunan. Bir fahişenin yıllık geliri yaklaşık 80.500 euro’yu buluyor ancak bu paranın %40’ı kendine kalıyor. Geri kalanını ise kadın satıcısına ve diğer aracılara veriyor” ifadeleri dikkat çekti.

Attiki Emniyet Müdürlüğü İnsan Ticaretiyle Mücadele Masası Şefi Efthimios Papadopulos ise 350 genelevden sadece ikisinin yasal izni bulunduğunu ifşa etti.

Etkinliğe yurtdışından eski seks çalışanları ve aktivistler de katılırken, Praksis adlı sivil toplum örgütünün eski başkanı Tzanetos Antipas için de bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et