Yunanistan’da radyoaktiviteden korunmak için gerekli iyot yok - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da radyoaktiviteden korunmak için gerekli iyot yok

Yunanistan Eczacılar Birliği, iyotlu müstahzarların radyoaktiviteden korunmak için kullanılmasına ilişkin haberler vesilesiyle, ülkemizde bu tür müstahzarların dolaşıma girmediğini duyurdu.

Açıklamada, Yunanistan’da bulunan müstahzarların gıda takviyesi olduğu ve nükleer bir kaza durumunda ihtiyaç duyulan içeriği içermediği ekliyor.

Ülkedeki iyot takviyelerinin diyet takviyeleri olduğu, Dünya Sağlık Örgütü tarafından bildirilen ve radyoaktif bir kaza durumunda kullanılması gereken dozlardan 500 kat kadar daha düşük bir iyot içeriğine sahip olduğu ve bu nedenle ilgili endikasyon için uygun olmadığı vurgulanıyor.

Olası bir durumda, her ülkenin ulusal sağlık yetkilileri, iyot preparatlarının kullanılıp kullanılmayacağının yanı sıra, yaş grubu başına kesin dozların ötesinde önleyici tedavinin başlatılması ve süresine karar vermekten sorumlu olduğuna dikkat çekiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...