Rusya’nın Yunanistan’a tepkisi artıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rusya’nın Yunanistan’a tepkisi artıyor

Rusya Dışişleri Sözcüsü Maria Zaharova, Yunanistan’ı Rusya’yı itibarsızlaştırmaya çalışma ve Kiev’deki ‘suç rejimini destekleme’ ile suçladı.

Zaharova, “Rusya’nın politikasını karalamak için Yunanistan’da benzeri görülmemiş bir kampanya başlatıldı. Atina’daki üst düzey yetkililer, ülkemize ve liderliğine karşı kaba suçlamalarda bulunuyorlar, ‘Ukrayna’ya saldırı’, ‘İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk kez kitlesel işgal’ vb. tanımlarla kelimenin tam anlamıyla ülküdaşlarıyla rekabet ediyorlar” dedi.

ABD ve NATO’nun 1999’da Yugoslavya’yı bombaladığını, akabinde Irak, Libya, Suriye ve Afganistan’da operasyonlar yaptığını anımsatan Rus Dışişleri Sözcüsü, bu halkların çektiği acıların kimse taradından üstlenilmediğini anımsattı.

2014 yılında darbeyle iktidara gelmiş olan Kiev rejiminin suçlarının, Rusya’ya karşı eleştirilerin gölgesinde kaldığını söyleyen Zaharova, Ukraynalı “neonazilerin” son 8 yılda 14 binden fazla insanı öldürdüklerini öne sürdü.

‘Avrupa Birliği, Donbass sivil nüfusunun yok edilmesini sessizce izlemeyi seçti ve güneydoğu Ukrayna’da uzun süredir devam eden soykırımın suç ortağı oldu’ diyen Sözcü, ‘Şimdi, Yunanistan da dahil olmak üzere Avrupa, Kiev rejiminin savunucularını saflarına tamamen entegre ederken, yetkililer tarafından geliştirilen Rus düşmanı histeri kaynama noktasına ulaştı. Bu temelde, Ukrayna’ya silah sevkiyatı da dahil olmak üzere son derece yanlış, cezai kararlar alınmaktadır’ diye ekledi.

‘Atina, AB yaptırım rejimini aktif olarak destekliyor’ diyen Zaharova, ‘Brüksel’in toplu direktifi ile Yunan havası Rus havayollarına kapandı. Ortak Hareket Yıllarını sona erdirmek için kültür alanındaki tüm işbirliğini askıya alma emri verildi. Herhangi bir işbirliğinin tamamen durdurulması için çağrılar var. Esasen, Yunan liderliği, daha dün Rusya ile işbirliğinde doğal avantajı olarak nitelendirdiği kendi ortak tarihi mirasımızı belirsiz ve şüpheli hedefler uğruna geçersiz kılmaya hazır’ dedi.

Zaharova, sözlerini ‘Zaman her şeyi yerine koyacak, kimin haklı olduğunu ve kimin – kritik anda – içgörü eksikliği gösterdiğini, yanlış seçim yaptığını gösterecek. Rusya ve Yunanistan halklarını birleştiren ebedi bağların bu imtihanlara da dayanacağına inanıyoruz’ diye noktaladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...