Yunan Konsolosluğu vuruldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Konsolosluğu vuruldu

Yunanistan’ın Ukrayna’daki Mariupol Başkonsolosluğu’nun bulunduğu binanın vurulduğu açıklandı.

Konsolosluk binasının dışında bir çatışma çıktığı, şu anda ortalığın sakin olduğu ve konsolosluk personelinin konsolosla birlikte güvenli bir sığınağa götürüldüğü kaydedildi.

Mariupol konsolosu Manolis Androulakis’in sağlık durumunun iyi olduğu ve Yunan makamlarıyla uydu ve telefon aracılığıyla temasa geçtiği bildirildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Mariupol Başkonsolosluğu’nun bulunduğu binanın vurulmasının ardından Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Koulembas ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Dendias’ın Ukrayna makamlarından Mariupol’daki Yunanistan Başkonsolosunun güvenliği ve bölgenin boşaltılması için insani bir koridor oluşturulması konusunda yardım istediği kaydedildi.

Dendias’ın, AGİT binasının artık güvenli kabul edilmediği için Ukraynalıları konsolosluk personelinin güvenliğini sağlamaya çağırdığı, ayrıca bu aşamada çok zor durumda olan Yunan azınlık mensupları için insani koridorlar açılmasını istediği kaydediliyor.

Kuleba, edinilen bilgiye göre, Dendias’a hiçbir şey vaad edemedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...