Seçim senaryoları Miçotakis’in masasında: İşte 3 senaryo - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Seçim senaryoları Miçotakis’in masasında: İşte 3 senaryo

Rusya’nın Ukrayna işgalinin gölgesinde, Yunanistan’da hükümet, diğer yandan da seçim senaryolarını değerlendirmeye başlamış durumda.

Kathimerini gazetesinin Başbakan’a yakın kaynaklardan aktardığına göre, şimdilik 3 senaryo mevcut:

Bunlardan birincisi, seçimlerin yaz öncesinde yapılması.

Bu senaryoyu savunanlar, Rusya’nın Ukrayna işgalinin Miçotakis hükümetini güçlendirdiğini, savunma konusunda attığı adımları haklı çıkardığını, bunun sandığa da yansıyacağını belirtiyorlar.

Ayrıca, yaz aylarında yaşanacak olası bir doğal afet veya Türkiye’yle Ege ve Doğu Akdeniz’de yaşanacak bir gerginliğin hükümetin aleyhine olacağını savunan grup, seçimlerin yaz öncesinde yapılmasını öneriyor.

İkinci senaryo, seçimlerin sonbaharda yapılması.

Bu görüşü savunan grup çoğunluk olan grup ve beklentilere göre iyi bir turizm sezonu geçeceğini, bunun akabinde çift seçimin (çünkü yürürlükteki, SYRIZA döneminde hazırlanan seçim yasasına göre ilk seçimde hükümet kurulması neredeyse imkansız) partinin lehine olacağını kaydediyor.

Öte yandan hükümetin 4 yıllık görev süresini tamamlama iddiasının da suya düşmüş olmayacağını, sonbaharda zaten hükümetin 4’üncü yılında olacağını vurguluyorlar.

Üçüncü ve son senaryo ise seçimlerin 2023’te yapılması.

Bunu savunan grup, iki önemli gerekçe sunuyor: Bunlardan birincisi, Miçotakis’in 4 yıllık görev süresini tamamlama ve erken seçime gitmeme konusundaki kararlılığının sürdürülmesi gerektiği, ikincisi ise Avrupa Birliği’nin Kurtarma Fonu’ndan gelecek olan maddi destek.

Kurtarma Fonu’ndan gelen desteğin 8-10 ayda ulaştığı, bunun da 2023 yılına tekabül ettiğini belirten grup, böylece hükümetin elinin de güçleneceğini kaydederken, diğer yandan 2022 yılında tavan yapan enflasyona kıyasla 2023’te ekonominin rahatlama evresine gireceğinin altını çiziyorlar.

Miçotakis, senaryolar üzerine düşünüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...