Rusya’nın Ukrayna işgali Yunan konserve üreticilerini zarara uğrattı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rusya’nın Ukrayna işgali Yunan konserve üreticilerini zarara uğrattı

Rusya-Ukrayna hattında yaşananlar, Yunan konserve üreticilerini derinden etkiledi.

Yunanistan Konserveciler Birliği (EKE) Başkanı Kostas Apostolu, Rusya, Ukrayna ve Belarus’un Yunan şeftali kompostosu ihracatının zirvesini oluşturduğunu belirtirken, son yıllarda ihracatın gerilediğini ve 12-13 bin tondan 5 bin tona düştüğünü belirtti.

Yine aynı şekilde Rusya’nın Yunanistan’da yılda yaklaşık 8-8,5 bin ton şeftali suyu ithal ettiğini belirtten Apostolu, bunun toplam üretimin yaklaşık üçte biri anlamına geldiğinin altını çizdi.

Rusya’nın Ukrayna işgalinin bu durumu derinden etkileyeceğini belirten EKE Başkanı, bunun üzerine bir enerji fiyatlarında artış eklendiğinde, konserve/komposto fabrikalarının iflasın eşiğine geldiğini bildiriyor.

Apostolu, yetkililerden elektrik faturalarında daha fazla indirim başta olmak üzere, kendilerine destek verilmesini talep ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...