Yunanistan’da tahvil veya hisse senedi alan yabancıya oturum hakkı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da tahvil veya hisse senedi alan yabancıya oturum hakkı

Yunanistan’da tahvil veya hisse senedi alan yabancıya oturum hakkı

Yunanistan’da değeri 250 bin euro’nun üzerinde konut veya gayrimenkul alan yabancılara ve yakınlarına ikamet izni verilmesini öngören “Greek Golden Visa” (Yunan Altın Vize) programının genişletilmesi planlanıyor.

Ekonomi ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Stergios Pitsiorlas Yunanistan’ın benimsediği bu programın Avrupa’daki en rekabetçi program olduğunu ve ülkeye önemli yatırımları getirdiğini ifade etti. Programın gayrimenkul değerler dışında menkul değerleri de kapsayacağını ifade etti.

Hükümetin planladığı değişiklikler arasında yeni yatırımcıları Yunanistan’a çekebilmek amacıyla tahvil veya hisse senedi satın alanları da programa dahil etmek bulunuyor. Gayrimenkullerde olduğu gibi 250.000 euro’nun üzerinde Yunan tahvili veya Yunan borsasından hisse senedi satın alanlara ve yakınlarına ikamet izni verilecek.

31 Ocak 2017 tarihine kadar olan verilere göre bu program çerçevesinde 1.573 ikamet izni verildi. 664 ikamet izniyle en çok ikamet izni alanlar Çinliler olurken 348 ile Ruslar ikinci, 77 ile Mısırlılar üçüncü, 73 ile Lübnanlılar dördüncü ve 67 ile Ukraynalılar beşinci oldu.

2015 yılında 186 milyon euro değerinde gayrimenkul yabancılara satılırken, 2016’da ise yabancılara satılan gayrimenkullerin değerinde %34,5 artış kaydederek 250 milyon euro değerinde gayrimenkul satıldı.

Bu yıl ise özellikle Türkiye, Çin, Mısır, Rusya ve diğer Asya ile Afrika ülkelerinden ilgi olduğu ifade ediliyor. Yatırımlar ise başta Atina olmak üzere diğer popüler yerlere yapılıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et