Çiftçiler geri adım atmıyorlar: 'Kazanacağız!' - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çiftçiler geri adım atmıyorlar: ‘Kazanacağız!’

Yunanistan’da taleplerinin hükümet tarafından karşılanmadığını gören çiftçiler, ülkenin çeşitli yerlerinde eylem yapmaya devam ediyorlar.

Yollara traktörleriyle blok/barikat kuran çiftçiler, yayınladıkları açıklamada ‘Ülke genelinde düzinelerce blok kuruldu ve mücadelemizde tüm sivil kuruluşlar ve insanların dayanışma içinde olması önemli. Parti liderleri, taleplerimizi dinlemek için blokları ziyaret etti ve ziyaret etmeye devam ediyor, ancak Hükümet, Tarımsal Kalkınma, Maliye ve Enerji Bakanı ile bir görüşme talebimizden bile kaçınmaya ve engellemeye devam ediyor’ ifadelerine yer verdiler.

‘Bu tavrı kınıyor ve Hükümeti, Başbakan’ın da vaad ettiği gibi, toplantıyı bir an önce planlamaya davet ediyoruz’ denilen açıklamada, ‘Yetkili bakan Sayın Georgantas’ın talebimizin bir haftadır Hükümet tarafından bilindiğini bize bildirmesine rağmen, toplantıyı planlamak için uygun talimatların verilmemiş olmasından çok etkilendik. Bunun neden olduğunu merak ediyoruz. Hükümet yollardan çekileceğimizi mi zannediyor? Kabinede ve hükümette koordinasyon yok mu? Bizimle dalga geçiyorlar? Birincil sektördeki durumun ciddiyetini anlamıyorlar mı?’ deniyor.

Hükümetin, kendilerinin yorulmasını bekliyorlarsa büyük yanılgı içinde olduğunuı kaydeden çiftçiler, mücadelelerinde geri adım atmayacaklarını vurguluyor ve açıklamalarını şöyle noktalıyorlar:

‘Bunun ötesinde yanımızda, yanlış politiklalardan, enerjideki fiyat artışlarından da muzdarip olan emekçiler var ve hep birlikte başarabiliriz. DEVAM EDİYORUZ – KAZANACAĞIZ!’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...