Ruvikonas hırsızlıktan yaşlı kadına dava açan marketin camlarını kırdı: Dava geri çekildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ruvikonas hırsızlıktan yaşlı kadına dava açan marketin camlarını kırdı: Dava geri çekildi

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın İlion bölgesinde Lidl’den et ve peynir çalarken yakalanan 70 yaşındaki kadın ülkenin gündemine oturmuştu.

Yaşlı kadından davacı olan ünlü süpermarketler zinciri müdürü ısrarlara rağmen şikayetini geri çekmezken, sosyal medyada Lidl’e tepki yağdı, boykot kampanyaları başlatıldı.

Öte yandan anarşist örgüt Ruvikonas üyeleri, dün gece balyozlarla Lidl’in İlion şubesinin camlarını indirdiler.

Lidl tepkiler sonrası yayınladığı açıklamayla Müdür’ün bu gibi durumlarda öngörüleni yaptığını kaydederken, buna rağmen durumdan dolayı üzgün olduklarını, şikayeti geri çektiklerini, yaşlı kadınla temasa geçeceklerini duyurdu.

Yaşlı kadın ise OPEN TV’ye konuşurken, 800 evro emekli maaşı aldığını, ciddi sağlık sorunları olduğunu ve aylık 400 evro sağlık giderleri olduğu, bir de konut kredisi taksidi buna eklenince kendisine yiyecek için 100 evro bile kalmadığını kaydetti.

‘Sürekli çocuklarım beni yemeğe çağırıyorlar. O gün de ben onları çağırmak onlara ellerimle yemek yapmak istedim. Et reyonunda durup fiyatlara bakıp uzaklaştım. Tam marketten çıkmak üzereyken şeytana uydum ve gidip etleri çaldım’ diyen yaşlı kadın, ‘Onurumu öldürdüm’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...