Buzdolabı ve klima destek yardımı Taxisnet şifreleriyle olacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Buzdolabı ve klima destek yardımı Taxisnet şifreleriyle olacak

Yunanistan’da Çevre ve Enerji Bakanlığı, 2020 yılında beyaz eşyların yenilenmesi için destek programına başvuru platformunun önümüzdeki günlerde açılacağını duyurdu.

Bakan Kostas Skrekas, Haziran’a kadar, hatta belki Paskalya yortusu günlerinde açılacak olan platformda, ilk etapta 3 ürün (buzdolabı, derin dondurucu, klima) için ödenek verileceğini bildirdi.

Bu üç ürünün eski ve çok enerji tüketenlerini, yeni ve daha az enerji tüketenleriyle yenilemeleri için 200 bin aileye ödenek verileceğini belirten Skrekas, açılacak platform üzerinden, Taxisnet şifreleriyle vatandaşların gerek kendileri, gerek muhasebecileri, gerekse alışveriş yapacakları beyaz eşya mağazası yetkililerinin başvuru yapacaklarını bildirdi.

Beyaz eşya mağazasından alınacak ürünün muhakkak yeni teknoloji ürünü olması ve belirli kriterlere uyması gerektiği vurgulanırken, verilecek eski ürünün de mutlaka çalışıyor olmasının gerektiği eklendi.

Yardımın yüzde 30-50 arası olacağı, gelir kriterine göre belirleneceği ve engelliler, tek ebeveynli aileler ve çok çocuklu aileler gibi hassas sosyal gruplara öncelik tanınacağının altı çiziliyor.

Yeni ürünlerle ailelerin elektrik faturalarında azalmanın yılda 150 ila 300 evro arasında olacağı ve böylece birkaç yıl içinde elde edecekleri tasarrufla, alımda ödeyecekleri parayı kazanacakları aktarılıyor.

Son olarak, bu yenilemelerin ülkeye sağlayacağı fayda, gaz ve petrol ithalatındn yılda 15-27 milyon evro tasarruf olarak açıklanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...