Yunan Dışişleri’nden Çavuşoğlu’na yanıt - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Dışişleri’nden Çavuşoğlu’na yanıt

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannu, ‘Türk yetkililerin Ege adalarının statüsüyle ilgili son iddialarını bütünüyle reddediyoruz’ dedi.

Papaioannu, ‘Bu iddialar, uluslararası hukukun temel ilkelerine uygun olmadığı gibi sağduyunun da ötesine geçmektedir’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığının sınırlandırılmasına yönelik tek taraflı itirazlarının bir kez daha Uluslararası Hukukun ve özellikle Uluslararası Deniz Hukukunun temel kurallarını göz ardı ettiğini öne süren Yunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Bu iddialar, diğerlerinin yanında, var olmayan, geçersiz ve yasa dışı bir ‘memorandum’a dayanmaktadır. Yunanistan, Uluslararası Hukuk ilkelerine bağlılığını sürdürmektedir ve Türkiye ile bu ilkelere dayalı olarak yapıcı bir diyaloga girmeye isteklidir.’

Hatırlanacağı üzere, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, ‘Birleşmiş Milletler’e (BM) iki mektup gönderdik. Yunanistan’ın askerden arındırılmış adaların statüsünü ihlal ettiği için onları gönderdik. Bu adalar, Lozan Antlaşması ve Paris Antlaşması ile silahsızlanma şartıyla Yunanistan’a verildi. BM’e mektuplarımızda Yunanistan buradaki anlaşmaları ihlal ediyor, Yunanistan bundan vazgeçmezse bu adaların egemenliği gündeme gelir, dedik’ açıklamasında bulunmuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...