Ortaokul, lise ve üniversiteye giriş sisteminde her şey yazdan sonra değişiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ortaokul, lise ve üniversiteye giriş sisteminde her şey yazdan sonra değişiyor

Ortaokul, lise ve üniversiteye giriş sisteminde her şey yazdan sonra değişiyor

Yunanistan Eğitim, Araştırma ve Dinişleri Bakanlığı eğitim sisteminde izlenecek üç yıllık planın takvimini yayınladı.

Bakanlığın resmi sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre ilk adım gelecek Haziran ayında atılacak. Yetişkinlerin eğitimi, okuldaki eğitimin öz değerlendirmesi, eğitim personelinin değerlendirilmesi, personel seçimindeki kriterler ve personel dağılımı ile ilgili yasanın kabulüyle değişiklikler başlayacak.

Okulların özel değerlendirmesinin 2017-2018 eğitim yılından itibaren başlayacağı, yeni sistemle okul müdürlerinin ve eğitim kurmaylarının belirlenme sürecinin ise 2018 yılı Ağustos ayına kadar tamamlanması bekleniyor.

2017 yılı Ağustos ayında ayrıca yüksek öğretimle ilgili yasa da bekleniyor. Aynı ayın 31’inde Eğitim Bakanlığı kadrolu ve yardımcı eğitimcilerin atanmasıyla ilgili gerekli tüm işlemleri tamamlamış olacak.

Eylül ayından itibaren ayrıca yeni ortaokul-lise yapısının yanı sıra yeni üniversiteye giriş sisteminin de aşamalı olarak hayata geçirilmesi tasarlanıyor.

Ekim ayında OECD’nin eğitimle ilgili yeni raporu yayınlanacak. Kasım ay sonuna kadar eğitim personelinin idaresi konusunda adımlar atılması beklenirken, Aralık ayında ise öğrenci nüfusu ve eğitim kadrosu hakkında güvenilir veriler sunacak bilişim sisteminin tam hazır olacağı kaydediliyor.

Aralık ayrında ayrıca online Dil Sertifikası sisteminin de hayata geçirilmesi tasarlanıyor. 2016 yılı Eylül ayında okul danışmanlarının eğitimiyle başlayan eğitimcilerin eğitimi sürecinin ise 2019 yılı Aralık ayına kadar sürecek eğitim programlarıyla tamamlanacağı ifade ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et